Tel. 0341-370008 – Email: info@osteopathieputten.nl

Over Marlous Bos

Marlous

Mijn naam is Marlous Bos . Ik ben in 1995 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool in Utrecht. Hierna heb ik achtereenvolgens in Nunspeet, Putten en Apeldoorn gewerkt. Doordat ik zelf tijdens de zwangerschap van mijn tweede kind bekkenklachten kreeg, ben ik me in de jaren hierna verder in bekkenproblematiek gaan verdiepen. Ik heb hiervoor meerdere opleidingen en cursussen gevolgd en ben me gaan specialiseren in lage rug- en bekken(bodem)klachten. Helaas merkte ik dat er grenzen waren aan de behandelmogelijkheden of dat het effect van een behandeling van korte duur was.

 

Dit is voor mij de reden geweest om in 2008 te starten met de  5-jarige parttime opleiding aan de International Academy of Osteopathy. In dat zelfde jaar ben ik gestart met mijn eigen fysiotherapiepraktijk in Putten waardoor ik geleerde vaardigheden al direct in de praktijk kon toepassen. Voor mij gaf dat een meerwaarde aan mijn behandelingen. Sindsdien ben ik niet alleen bezig met het behandelen van de klacht zelf maar probeer ik ook de oorzaak van de klacht te achterhalen en deze te behandelen.  In 2013 ben ik afgestudeerd. Mijn thesis heb ik geschreven over het onderwerp “de betrouwbaarheid van de stemvorktest voor het opsporen van fracturen”. Ik heb hiervoor een aantal dagen meegelopen op de afdeling spoedeisende hulp in ziekenhuis St. Jansdal  en hier zijn mooie resultaten uit voort gekomen wat ook weer zeer bruikbaar is voor orthopeden, huisartsen en verzorgers op het sportveld.

Het mooie van dit beroep vind ik dat alles is gekoppeld aan beweging. Alles in het menselijk lichaam is met elkaar verbonden en hoort ten opzichte van elkaar te kunnen bewegen. Bij een gezond lichaam zal dit het geval zijn. Bij iemand met klachten zal ergens in het lichaam de beweeglijkheid zijn afgenomen. Voor mij een uitdaging om deze bewegingsbeperking op te sporen en te behandelen. Ik benader de osteopathie op wetenschappelijke wijze en richt me uitsluitend op de klassieke anatomie, neurologie, fysiologie en embryologie.