Tel. 0341-370008 – Email: info@osteopathieputten.nl

 Marlous Bos osteopathie – Veiligheid voor alles

Osteopaten hebben een opleiding gevolgd waarin veiligheidsprocedures voorop staan. Dat wil zeggen: mocht er na het onderzoek blijken dat er gespecialiseerd onderzoek nodig is, dan verwijzen wij u door naar de huisarts. Anamnese en provocatietesten spelen een belangrijke rol in de veiligheid van osteopatische behandeling. Een osteopaat heeft naast een zeer gedegen kennis van anatomie, neurologie, fysiologie en embryologie ook een goede kennis van differentiaaldiagnostiek.

In het Nederlands Register voor Osteopathie staan de osteopaten geregistreerd die na een (para)medische vooropleiding de 5-jarige opleiding tot osteopaat hebben afgerond. Op osteopaten is klacht- en tuchtrecht van toepassing. Daarnaast worden eisen gesteld aan bijscholing en praktijkvoering.

Osteopathie voor iedereen...

Osteopathie is zowel geschikt voor volwassenen, als voor kinderen en baby’s. Vanwege de benadering van het lichaam als één geheel, behandelt de osteopaat een diversiteit aan klachten. De osteopaat is echter geen vervanger van de huisarts of specialist; osteopathie is een complementaire geneeswijze. De osteopaat is tevens opgeleid om klachten te herkennen die juist niet voor osteopatische behandeling in aanmerking komen of nader specialistisch onderzoek vereisen. Indien nodig verwijst de osteopaat u terug / door naar uw huisarts of specialist en werkt graag met hem of haar samen bij het behandelen van uw klachten. Een osteopaat schrijft geen medicatie voor en geeft geen injecties.